Morsiamen meikki ja kampaus

Tässä postauksessa käsitellään koemeikkiä ja -kampausta sekä häämeikkiä ja -kampausta. Mitä kannattaa ottaa huomioon häämeikkiä ja -kampausta suunniteltaessa? Kuinka valmistautua koetöiden tekemiseen? Postauksesta löydät myös muita hääpäivän sujuvuuteen vaikuttavia neuvoja.

ajanvaraus

Sijainti ja aikataulu on yksi merkittävimpiä häämeikin ja -kampauksen paikan valintaan vaikuttavista tekijöistä. Ajanvaraus kannattaa tehdä meikkiin ja kampaukseen heti kun hääpaikan sijainti ja hääpäivän aikataulu mahdollisine kuvauksineen ja koristeluineen alkavat hahmottua. Varsinkin kesän ja alkusyksyn viikonloput ovat erittäin suosittuja aikoja mennä naimisiin, joten ajanvaraus on hyvä tehdä 6-12 kk ennen hääpäivää. HUOM! Otamme varauksia kesälle 2020 2.1.2020 alkaen.

Aikaa on hyvä varata pukeutumiseeen ja hääpaikalle liikkumiseen mielummin hieman reilummin kuin liian vähän. Tribeautyn hääkampaukseen ja -meikkiin varataan aikaa yleensä yhteensä 2 tuntia kun koetyöt on tehty aikaisemmin.

Hääkampaus: Sabina Laine / Tribeauty  Kuvaaja: Vilja Harala

Hääkampaus: Sabina Laine / Tribeauty

Kuvaaja: Vilja Harala

Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse 045-121 6696 tai sähköpostitse info@tribeauty.fi .

Ottaessasi yhteyttä sähköpostilla, sisällytäthän viestiin seuraavat tiedot

  • mikä päivä on kyseessä

  • monelta on oltava valmiina lähtemään Tribeautysta

  • mitä palveluita ja monelle henkilölle

Kuinka valmistautua meikkiin ja kampaukseen

Hääpäivänä on ensisijaisen tärkeää, että tunnet olosi omaksi itseksesi. Hääpäivänä voi sattua yhden ja toisenlaista yllätystä etkä varmasti halua häämeikin tai -kampauksen olevan yksi niistä. Ammattimeikkaaja ja/tai -kampaaja harvemmin tarvitsee harjoitusta, joten koetyöt ovat ensisijaisesti asiakasta varten. Koetyöt tehdään yleensä vasta kun puku, kukat ja korut on jo valittu. 1-4 viikkoa ennen häitä on usein sopiva aika tulla koemeikkiin ja kampaukseen. Koetöitä ei kannata tehdä esimerkiksi 6 kuukautta aikaisemmin, sillä muuten lopputulos ei ole välttämättä ole morsiamen eikä ammattilaisenkaan muistissa ja lisäksi muun häätyylin ollessa auki voi morsiamen mieli muuttua vielä moneen kertaan.

Kerää lehdistä ja netistä kuvia sinua miellyttävistä meikeistä ja kampauksista. Voit kysellä myös vinkkejä jo naimisiin menneiltä tutuilta siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Tutustu myös meikkaajan ja kampaajan tyyliin esimerkiksi netti-sivuilla, facebookissa ja instagramissa.

Muista tuoda kuva hääpuvusta mukaasi kun tulet koetöihin! Tämä auttaa parhaiten kampaajaa ja meikkaajaa hahmottamaan kokonaisuutta. Kuvia voi näyttää myös kukista ja koruista tai muusta oleellisesta hääteemaan liittyvästä.

Vaatetus meikkiin ja kampaukseen tullessa (myös koetyöt) on hyvä olla sellainen, että sen riisuminen käy helposti. Avarakauluksiset paidat ja mekot tai edestä napilla tai vetoketjulla avattavat vaatteet ovat meikkiin ja kampaukseen tullessa parhaita. Hääpäivänä juhla-asuihin pukeutuminen kannattaa luonnollisesti hoitaa vasta kun meikki ja kampaus ovat täysin valmiit.

Muista ottaa itsestäsi valokuvia tai pyydä esimerkiksi kaasoa kuvaamaan sinua eri kuvakulmista koemeikin ja -kampauksen teon jälkeen.

Suosittelemme kulmakarvojen värjäystä ja muotoilua hääviikolla. Optimaalisin aika tähän on noin 3-5 päivää ennen häitä.

koemeikki

Tässä valmistuu kaason meikki. Meikkaaja Satu Huikko / Tribeauty, hiukset: Sabina Laine / Tribeauty

Tässä valmistuu kaason meikki. Meikkaaja Satu Huikko / Tribeauty, hiukset: Sabina Laine / Tribeauty

Koemeikissä kokeillaan meikkituotteiden sopivuus sekä meikkiin tulevat värit ja muodot. Ripsitupsujen tai tekoripsien kiinnittämiseen tarkoitetun liiman sopivuus asiakkaalle on hyvä testata myös.

koekampaus

Koekampauksen avulla löydämme sinulle, kasvonpiirteillesi ja hääpukuusi sopivan kampauksen. Voimme kokeilla hieman vaihtoehtoja, sillä se yksi tarkkaan valittu kampaus ei välttämättä sovikaan sinulle vaan onkin olemassa jokin parempi vaihtoehto. Koska kokeilemme eri vaihtoehtoja ja asetelmia kampauksen pysyvyys ja siloisuus ei tule vastaamaan sitä mitä se hääpäivänä tulee olemaan. Kampaus saattaa joskus tarvita lisäapua kuten klipsipidennyksiä tai valkkeja. Autamme mielellämme myös korujen tai kukkien valinnassa ja niitä onkin hyvä miettiä jo koekampausta tehdessä. Mikäli sinulla jo löytyy hiuskoru tai huntu, otathan ne mukaan päivänä kun tehdään koekampausta. Koska koekampaus on hyvä tehdä viimeistään 1-4 viikkoa ennen itse hääpäivää voimme samalla katsoa tarvitseeko hiuksesi esimerkiksi hiustenleikkausta tai hiustenvärjäystä ennen itse hääpäivää.

Morsiamen kampauksen viimeistelyä. Kampaaja Sabina Laine / Tribeauty

Morsiamen kampauksen viimeistelyä. Kampaaja Sabina Laine / Tribeauty

Häämeikki

Suosin itse melko ajatonta ja klassista häätyyliä. Poikkeuksena tietenkin häät, joissa hääparilla ja ehkä vieraillakin on selkeä teema. Hääkuvaa joutuu katselemaan niin omassa kuin vanhempien ja isovanhempien kirjahyllyssä vuosikausia, joten kannattaa miettiä, haluaako siinä näyttää kauneimmalta versiolta omasta itsestään vai haluaako välttämättä noudattaa villeimpiä vallitsevia trendejä.

Yleensä morsiamien toiveena on saada hääpäiväksi kuulas, mutta peittävä ja kestävä meikkipohja, jota ei tarvitsi korjailla päivän mittaan. Huolellisella pohjustuksella ja oikeilla tuotteilla tämä on toteutettavissa, mutta kivipuuteri sekä puuteripaperia on hyvä pitää juhlissa silti mukana.

Häämeikin pääpaino on yleensä silmämeikissä eikä sitä pitäisi joutua päivän mittaa korjaamaan. Häämeikissä silmät ovat usein hillityn sävyiset, mutta voimakkuus voi vaihdella morsiamen tyylin ja toiveiden sekä esimerkiksi vuodenajan mukaan. Morsiamille suosittelen vedenkestävää ripsiväriä. Halutessaan koe- ja häämeikkiin voi tuoda myös oman maskaran.

Häämeikki: Satu Huikko  Hääkampaus: Sabina Laine  Kuvaaja: Vilja Harala

Häämeikki: Satu Huikko

Hääkampaus: Sabina Laine

Kuvaaja: Vilja Harala

Meikin voimakkuus

Tietenkin morsiamen oma tyyli ja persoona ovat tärkeimmät lookin määrittelevät tekijät. Meikkaaja osaa kuitenkin arvioida meikin voimakkuutta esimerkiksi valokuvauksen kannalta, joten ammattilaisenkin mielipidettä on hyvä kuunnella. Hyvin tehty meikki kestää hyvänä koko päivän, mutta yksi asia on varmaa: tummemmaksi se ei päivän mittaa muutu.

Meikin voimakkuutta voidaan sätää esimerkiksi säätilan mukaan. Jos kesähäät sattuvat hieman pimeämmälle sadepäivälle voidaan silmämeikkiä tummentaa vielä tai varjostusten ja poskipunan määrää lisätä. Pimeään vuoden aikaan ja iltajuhlissa meikki saa olla hieman näyttävämpikin.

Tribeautyn valikoimaan kuuluu italialaisen Eva Garden -meikkisarjan huulipunia. Herkullisen värinen klassikko huulipuna on hyvä valinta hääpäivälle, jos olet harjaantunut huulimeikin käyttäjä.

Tribeautyn valikoimaan kuuluu italialaisen Eva Garden -meikkisarjan huulipunia. Herkullisen värinen klassikko huulipuna on hyvä valinta hääpäivälle, jos olet harjaantunut huulimeikin käyttäjä.

Huulimeikki hääpäivänä

Huulimeikkiä on oltava valmis korjaamaan päivän mittaan. Mitä voimakkaampi huulimeikki on väriltään, sitä enemmän sen siiteydestä on huolehtimista. Huolella pohjustettu huulimeikki kestää syömistä, juomista ja suukotteluakin. Jos et ole tottunut huulimeikin käyttäjä, suosittelen harjoittelemaan huulipunan laittoa ja korjailua ennen hääpäivää.

Hääkampaus

Niin kuin häämeikinkin kanssa, tulee sinun tuntea itsesi omaksi itseksesi ja kauniiksi myös hääkampauksesi kanssa. Sinun ei myöskään tulisi joutua miettimään kampauksesi kestävyyttä itse hääpäivänä. Hääkampauksen tyyliin vaikuttaa omien hiustesi paksuus ja pituus sekä puvun leikkaus. Kampauksen tulee meikin ja mekon kanssa luoda yhtenäinen ja kaunis kokonaisuus. Hääkampaus voi olla rento niskanuttura, lettikampaus tai klassinen sileä nutturakampaus. Joskus morsiamen toiveena on myös osittain avoimet hiukset. Riippumatta hääkampauksen tyylistä on pohjatyö äärettömän tärkeä hääkampauksen pysyvyyden kannalta. Mikäli hääpäivä sattuu olemaan sateinen ja synkkä on yleensä varmempi laittaa hiukset kiinni kuin jättää ne auki.

Korut, kukat ja huntu

Koru tai kukat tuovat usein sen pienen extran ja viimeisen silauksen hääkampaukseen. Hiuskoruja löydät mm. morsius- ja asusteliikkeistä sekä nettikaupoista. Malleja, muotoja ja värejä löytyy paljon erilaisia, joten jokaiselle löytyy varmasti omanlaisensa hiuskoru. Korua valittaessa kannattaa lähteä siitä, mihin kohtaan kampausta sen haluaisi ja valita sen perusteella korun muoto ja koko. Haluatko, että se näkyy päätä kääntäessä toisella puolella vai jääkö se taakse keskelle. Tai ehkä sinulla on jokin perintökoru tai rakkaalta ystävältä saatu koru, jonka haluat yhdistää kampaukseen? Autan mielelläni/Sabina auttaa mielellään, mikäli epäröit minkätyyppinen koru sopisi juuri sinun kampaukseesi. Myös letillä saa eräänlaista korun tuntua ja pientä yksityiskohtaa kampaukseen mikäli et halua erillistä korua.

Kukat sen sijaan tuovat hieman väriä ja eloa kampauksiin. Voit valita pelkkiä vihreitä kuten esimerkiksi eukalyptus tai tuhkaeukalyptus, hempeää morsiusharsoa, neilikoita tai pieniä ruusuja. Voit valita kukkien värin joko juhlien teemavärin mukaiseksi tai pitäytyä klassisessa valko-vihreässä. Floristisi osaa neuvoa sinua kampauskukkien kanssa ja voitkin usein tilata valmiiksi rautalangoiteut kukkakoristeet samalla kun tilaat muita kukkia. Hiuksiin tulevat kukat voi yleensä noutaa edellisenä iltana tai tilata toimituksen salongille itse hääaamuna. Kukat ovat myös ihana ja juhlava lisä kaasojen kampauksiin: ne voivat olla tyylillisesti on yhdistävä tekijä kampauksissa.

Usein morsiamia mietityttää, haluaako hääpäivänä hunnun vai ei. Sitä miettiessä tulee ottaa huomioon, millon valokuvaus on: onko se ennen vihkimistä vai vihkimisen jälkeen? Entä haluatko hunnun jo hääkuviin vai pelkästään kirkkoon? Mikäli hääkuvat tulee otettua ennen vihkimistä, huntua ei välttämättä laiteta vielä kun kampaus on valmis vaan Sabina neuvoo jollekin kaasollesi, kuinka huntu asennetaan kampaukseen ja kuinka sen saa helposti pois ilman, että kampaus menee pilalle. Usein huntu tulee otettua viimeistään pois kun vihkiminen ja hääkuvaus ovat ohitse, olivat ne kummassa järjestyksessä vain. Illalla huntu voi pikemminkin olla vain tiellä kun suunnataan tanssilattialle. Huntua valittaessa kannattaa ottaa huomioon mekon selänpuolen leikkaus, hunnun paino ja haluttu kampaus.

Valokuvaus

Joskus morsiamet haluaisivat ottaa hääkuvat aikataulujen vuoksi jo koekampauksen ja -meikin teon jälkeen, mutta on useampia syitä, miksi Tribeautyssa suosittelemme, että valokuvat otettaisiin vasta hääpäivänä.

  1. Hääkuvassa kokonaisuus on tärkeää: siitä jää puuttumaan usein myös viimeistellyt kynnet sekä kukat.

  2. Koekampauksessa voidaan joskus joutua kokeilemaan hieman eri versioita esimerkiksi nutturan tai letin sijoittelun suhteen, joten koekampaus voi olla pörröisempi ja huonommin kiinnitetty kuin hääpäivän kampaus. Tämä voi aiheuttaa haittaa etenkin ulkona kuvattaessa.

  3. Meikkiin harvemmin tehdään isoja muutoksia koemeikin jälkeen. Joskus meikki vaatii kuitenkin totuttelua ja hääpäivänä voidaan päätyä vielä hieman näyttävämpäänkin ratkaisuun, mikä on valokuvauksen kannalta aina parempi vaihtoehto. Myös huulipunan sävy jää joskus mietintään vielä koemeikistä lähtiessä varsinkin, jos morsian ei ole tottunut meikkaamaan huulia. Myöskään huulimeikin korjailuun tarvittavaa varustusta ei näin ole välttämättä ehditty hankkia.

Onnistuneita häävalmisteluja toivottaa

Satu & Sabina ♡

lue lisää hääpalveluistamme

Hääkampaukset ja meikit

Ripsipidennykset

Kynsipalvelut