Huulten pigmentointi

Huulten pigmentointi on taas selvästi kasvava trendi eikä 90-luvulta tuttuja viivamaisia ja selkeästi erottuvia huulten rajauspigmentointeja enää tarvitse pelätä. Huulipigmentoinnit tehdään nykyään niin, etteivät ne vaadi jatkuvaa huulten meikkaamista. Parhaimmillaan huulten pigmentointi tuottaa iloa ja arjen helppoutta kantajalleen ilman, että ulkopuoliset välttämättä arvaavat huulipigmentoinnin olevan kauniiden huulten salaisuus. Huomaathan, että kaikki tämän postauksen käytännöt pätevät vain allekirjoittaneen tekemissä pigmentoinneissa.

Miten se tehdään?

Huulten pigmentointi ombre- eli häivytystekniikalla. Kuva on otettu heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Huulten pigmentointi ombre- eli häivytystekniikalla. Kuva on otettu heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Pigmentoinnin muoto piirretään iholle kynällä peilin edessä istuma-asennossa ennen varsinaisen työn aloitusta. Kun asiakas on hyväksynyt muodon, ei mallipiirrosta pyyhitä pois, vaan piirros jäljennetään pigmentointineulalla. Iholla ei käytetä puudutusta ennen piirtämistä, sillä:

  • Puudutteet sitovat nestettä eli turvottavat ihoa, jolloin huulen muoto voi vääristyä. Ihon turpoaminen voi myös vaikeuttaa värin saamista ihoon.

  • Voide ja geelipuudutteet ovat lyhyt vaikutteista: jos mallin suunnitteluun kuluu aikaa, niistä ei kuitenkaan ole juuri mitään hyötyä.

  • Puudutteet tekevät ihosta liukkaan ja siihen on hankala piirtää. Pigmentoidessa ihoa täytyy venyttää ja piirros lähtee helpommin pois kuin silloin kun puudutetta ei ole käytetty.

Kun iholle on merkattu neulalla tuleva muoto, sivellään rikkinäiselle iholle puuduteainetta, jota lisätään käsittelyn myötä asiakkaan tuntemusten mukaan. Huulen kudos on herkkää aluetta turpoamaan ja on tärkeää, ettei muotoa piirroksen jäljentämisen jälkeen enää muuteta. Rajaus käydään muutamia kertoja läpi, jonka jälkeen aloitetaan häivyttäminen kohti huulten sisäosaa.

miltä se tuntuu?

Kivun tuntemukset ovat yleisiä käsittelyn alussa. Huulten pigmentointi aiheuttaa voimakasta nipistelyä, joka lievenee käsittelyn loppua kohti. Yleensä rajauksen tekeminen on kivuliaampaa kuin häivyttäminen, joten ikävimmät tuntemukset tulevat heti käsittelyn alussa.

Jos huulipigmentoinnin muoto on säilynyt hyvänä jälkipigmentointiin tullessa, voidaan iholle laittaa esipuudutetta.

Mistä tiedän mikä tekniikka sopisi minulle?

Huulten pigmentointiin tullessa tai konsultoinnissa arvioidaan, sopiiko asiakkaan tarpeisiin ennemmin pelkkä rajaus pigmentointi häivytyksellä vai olisiko tarpeellista häivyttää väriä enemmän huulten sisäosaa kohti ombre -tekniikalla.

Huulten pigmentointi ombre -tekniikalla. Parantunut työ ennen jälkipigmentointia. Väri valittiin mahdollisimman lähelle alahuulen väriä, jotta luonnollisia värieroja pystyttiin tasoittamaan. Häivytystä lisättiin vielä kohti huulen sisäosaa jälkipigmentoinnissa.

Huulten pigmentointi ombre -tekniikalla. Parantunut työ ennen jälkipigmentointia. Väri valittiin mahdollisimman lähelle alahuulen väriä, jotta luonnollisia värieroja pystyttiin tasoittamaan. Häivytystä lisättiin vielä kohti huulen sisäosaa jälkipigmentoinnissa.

Huulten rajaukseen turvaudutaan ainoastaan silloin, kun asiakas haluaa ainoastaan selkeyttää omien huulten rajoja ilman, että väri erottuu oman huulen sävystä. Ombre -tekniikka soveltuu paremmin näyttävää lookia tavoitteleville sekä silloin kun epäsymmetriaa on huulissa paljon.

Ei ole kovin harvinaista, että ylähuulen sävy on alahuulta ainakin hiukan vaaleampi. Ombre -tekniikka on parempi vaihtoehto, jos ylä- ja alahuulet ovat erisävyiset luonnostaan. Viereisessä kuvassa on tällaisesta tilanteesta esimerkki. Tosiasiassa lähes valitsen lähes aina tekniikaksi ombren.

Lisää tekniikoista voit lukea täältä.

Miltä huulet näyttävät käsittelyn jälkeen?

Huulten pigmentoinnin jälkeen turvotus on normaalia, mutta yleensä turvotus laskee merkittävästi jo muutamassa tunnissa. Turvotuksen seurauksena huulet voivat näyttää joskus myös epäsymmetrisiltä. Käsittelyn päätteeksi huulet peitetään muutamiksi minuuteiksi kylmäkääreellä. Halutessaan iholla voi pitää käsittelyn jälkeen kylmäkäärettä vielä kotonakin hetken aikaa.

Huulten sävy voi näyttää juuri toivotulta tai hieman haluttua tummemmalta käsittelystä lähtiessä. Väri kuitenkin tummuu ensimmäisen vuorokauden aikana. Värin tummentuminen on normaali osa paranemisprosessia eikä huulipigmentointia saa yrittää peittää meikillä.

Huuliherpekseen taipuvaiset voivat ottaa halutessaan estolääkitystä ennen pigmentointia. Herpeksen syntyessä se hoidetaan tavalliseen tapaan.

Kuinka nopeasti huulipigmentointi paranee?

Huulten 3D-rajaus heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Rajaus häivytetään kohti huulen sisäosaa, jotta siiitä saataisiin mahdollisimman huomaamaton.

Huulten 3D-rajaus heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Rajaus häivytetään kohti huulen sisäosaa, jotta siiitä saataisiin mahdollisimman huomaamaton.

Huulten pigmentoinnin paranemisaika on noin viikko. Monesti asiakkaat raportoivat lyhyempiäkin (jopa 3-4 päivän) paranemisaikoja, mutta kun henkisesti varautuu hoitamaan pigmentointia noin viikon niin välttyy ikäviltä yllätyksiltä. Viimeistään viikon kuluttua voi huulia alkaa halutessaan meikata.

Huulet tulee suojata huolellisesti auringolta ja niitä tulee kosteuttaa ahkerasti.

Tarkemmat hoito-ohjeet pääset lukemaan täältä.

mitä Jälkipigmentoinnissa tehdään?

Parantunut huulten pigmentointi ennen jälkipigmentointia.

Parantunut huulten pigmentointi ennen jälkipigmentointia.

Huulten pigmentointi tarvitsee kaksi käsittelykertaa, aivan kuten muutkin pigmentoinnit. Paranemisprosessin aikana väriä poistuu ihosta ja jälki voi olla epätasainen. Jälkipigmentoinnissa tarkastetaan, onko sekä pigmentoinnin muoto että väri asiakkaan toiveita vastaava ja tehdään tarvittavat muutokset. Pigmentointia voidaan tummentaa tai tehdä muotoon symmetrian korjausta tai muuten tehdä huulista “isommat”.

Samat hoito-ohjeet ja paranemisajat pätevät myös jälkipigmentoinnin jälkeen.


Lue lisää:

Milloin pigmentoinnin konsultointiin?

Milloin pigmentointia ei voi tehdä?

Miten valmistautua pigmentointiin?

Miten hoidan pigmentointia kotona?

Huulipigmentointi