Kulmapigmentoinnin korjaustekniikatTässä postauksessa on tarkoitus lyhyesti antaa esimerkkejä siitä, miten epäonnistuneita pigmentointeja voidaan korjata. Postauksessa käsitellään kulmakarvojen kestopigmentointeja.

Muodon korjaus muualla tehtyihin microblading kulmakarvoihin.

Muodon korjaus muualla tehtyihin microblading kulmakarvoihin.


Pientä muodon korjausta

Asiakkaalle tehty muualla microblading käsittely, joka ei ollut muodoltaan täysin asiakasta tyydyttävä. Myös haalistumista oli jo onneksi havaittavissa. Muoto piirrettiin uudelleen peilin edessä ja melko pienillä muutoksilla pigmentoinnista saatiin asiakkaan makuun sopivampi. Tällaisiin pieniin muodon muutoksiin, jossa väriä ei ole juuri tarpeen muuttaa, voi riittää yksikin pigmentointikerta, vaikka pigmentointipaikka vaihtuisi.

Epäonnistunut kulmapigmentointi korjattiin microblading -tekniikalla. Tällainen korjaus vaatii aina kaksi käsittelykertaa. Keskimmäisessä kuvassa suunnitelma muodosta kynällä piirtäen.

Epäonnistunut kulmapigmentointi korjattiin microblading -tekniikalla. Tällainen korjaus vaatii aina kaksi käsittelykertaa. Keskimmäisessä kuvassa suunnitelma muodosta kynällä piirtäen.

3D- tekniikalla korjaaminen

Karvatekniikalla eli 3D -tekniikalla toisen pigmentoinnin korjaaminen on mahdollista silloin, kun jo suurin osa vanhasta väristä on haalistunut pois tai pigmentointia on halutaan tummentaa reilusti.

Asiakkaalle oli tehty kulmien pigmentointi noin vuotta aikaisemmin. Väri ei ollut pysynyt kulmissa kovin hyvin ja se väri, joka oli jäljellä, oli vuorotellen punertavaan tai siniseen vivahtavaa. Lopputuloksen olisi pitänyt olla tumman ruskea. Väriä oli iholla sen verran niukasti, ettei mallistakaan ollut asiakaalle paljon iloa, vaan aloitimme asiakkaan kanssa pigmentoinnin korjauksen piirtämällä pigmentoinnille uudet raamit.

Epäonnistuneen pigmentoinnin korjaus microbladingilla.

Epäonnistuneen pigmentoinnin korjaus microbladingilla.

Tässä tapauksessa oli onni, että väri oli haalistunut nopeasti lähes olemattomiin. En lähtenyt sekoittelemaan minkäänlaisia taittovärejä, koska väri sai olla asiakkaan makuun tumma. Luotin siihen, että tumman ruskealla pigmentointivärillä saamme sinipunaiset kulmat piiloon. Väriä ei onneksi ollut sentään mallin suhteen väärissä paikoissa, joten saimmekin hyvin peitettyä epämieluisat värit. Iholle oli valitettavasti syntynyt jonkin verran arpikudosta, jonka uskoisin johtuvan taitamattomasta pigmentointitekniikasta. Tämä pigmentointi oli kuitenkin täysin pelastettavissa ja asiakas selvisi aikalailla säikähdyksellä. Hyvä yleissääntö pigmentoinnin korjauksissa on, että mitä tummempaa väriä saa käyttää, sen helpompi on vanhoja pigmentointeja peittää.

Punertavaksi muuttunut kulmapigmentointi

Punertavat pigmentointisävyt on sekä peitettäessä että väriä taittaessa helpompi korjata kuin sinertävät sävyt. Sinertävät sävyt ovat sen verran epäluonnollisen näköisiä kulmakarvoissa, että niitä on hyvin vaikeaa ellei mahdotonta peittää karvatekniikalla. Punertavat ja oranssiin taittuvat sävyt ovat siniseen verrattuna myös lähempänä ihon sävyä ja yleensä myös haluttua kulmakarvan sävyä. Siksi punertaviksi muuttuneita pigmentointeja on helpompi korjata karvatekniikalla. Pieni lämmön pilkahdus kulmakarvojen välissä ei ole yleensä haudan vakava asia ainakaan verrattuna siniseen. Ja kuten edellä todettu, mitä vaaleampi korjattava pigmentointiväri on, sitä elävämmän näköinen siitä on mahdollista saada. 

Huom! Tribeautyssa käytetyt ruskeat värit eivät muutu ajan myötä punertaviksi.

Muualla tehtyihin microblading -kulmiin värin korjaus microbladingilla.

Muualla tehtyihin microblading -kulmiin värin korjaus microbladingilla.

Kuvan asiakkaalle oli noin vuosi sitten tehty microblading käsittely huonolaatuisilla väreillä. Epäilin myös pigmentointitekniikassa olevan puutteita, sillä microbladingille ominaisia karvoja ei näkynyt, vaan kulmat olivat lähes tasaisen punaiset. Aloitimme piirtämisen kuten yleensä ja pigmentoimme karvat suunnitelman mukaisesti vanhan pigmentoinnin päälle.

Lopputulos näyttää oikein hyvälle ja luonnolliselle heti käsittelyn jälkeen. Karvojen välistä pilkottava puna on pieni murhe tämän jälkeen. Punaisuus oli tässä tapauksessa hyvin voimakas joten jälkikäsittely tulee varmasti olemaan tarpeen.

Pigmentoinnin korjaus värittämällä

Usein asiakkaat lähestyvät minua toiveenaan saada vanhoista pigmentoinneistaan 3D- eli karvatekniikalla tehdyt luonnollisemman näköiset pigmentoinnit. Aina pigmentoinnista ei ole mahdollista saada kerralla ”karvaisen näköistä”, jos se on jo kerran kauttaaltaan väritetty. Yleissääntö on, että pigmentoitavien karvojen on oltava tummempia kuin vanhan pigmentoinnin. Seuraavan casen asiakkaalle karvojen piirtämisestä ei ollut apua, sillä se oli liian tumma ja yhtenäinen. Edes mustalla piirretyt karvat eivät erottuisi näin tumman pigmentoinnin päältä paranemisen jälkeen.

Epäonnistuneen pigmentoinnin korjaus. Alla olevassa kuvassa korjauspigmentointi parantuneena yhden käsittelyn jälkeen.

Epäonnistuneen pigmentoinnin korjaus. Alla olevassa kuvassa korjauspigmentointi parantuneena yhden käsittelyn jälkeen.

Asiakkaalle oli tehty kulmien pigmentointi ns. perinteisellä tekniikalla. Ongelmana oli pigmentoinnin epäsymmetrinen muoto: kulmat olivat keskenään eri paria. Hyvä uutinen on, että olimme asiakkaan kanssa samaa mieltä siitä, kumpi kulmakarvoista oli parempi.

Kuten monessa muussakin tapauksessa, oli tässäkin muokattava molempien kulmien muotoa symmetrisen lopputuloksen aikaan saamiseksi.

Väri oli onneksi asiakkaan omaan karvaan ja tyyliin nähden sopiva. Minulle tekijänä haasteellisinta oli tässä juuri sopivan värin valinta, joka osui tällä kertaa kyllä nappiin. Väri ei saanut olla yhtään vaaleampi kuin edellinen; tällöin muodon korjaaminen ei onnistuisi. Väri ei myöskään saisi tummua juurikaan, ettei lopputuloksesta tulisi liian tunkkainen.

Summa summarum

Erilaisia tapoja korjata pigmentointia on lähes rajattomasti. Kaikkea voidaan soveltaa ja sekoittaa keskenään sekä tehdä varmuuden vuoksi askel kerrallaan. Pigmentoinnin korjaaminen on malttia koettelevaa puuhaa eikä kaikkea ole välttämättä mahdollista tai järkevääkään yrittää korjata kerralla. Esimerkiksi pelkällä värin tai muodon korjaamisellakin voi olla asiakkaalle iso helpotus arkeen. On kuitenkin hyvä tehdä selkeä suunnitelma siitä, mihin suuntaan pigmentointia lähdetään korjaamaan, ettei tule ohimennen hoppuillessa vahvistettua pigmentointia sellaiselta alueelta, josta asiakas tahtookin eroon. Lähtökohdaksi korjaukselle otetaan aina asiakkaan omat toiveet pigmentoinnista. Epäonnistuneen pigmentoinnin ollessa kyseessä on aina syytä tulla etukäteen pigmentoinnin konsultointiin.


Lisätietoja

Lue lisää microbladingista
Katso kuvia tai lue lisää kestopigmentoinneista
Milloin pigmentoinnin konsultointiin?
Mitä eroa on kestopigmentoinnilla ja microbladingilla?