Oikein tehty ripsipidennys

Blogitekstin idea lähti siitä, että se auttaa tekemään kotona laadunvalvontaa omille pidennyksille. Olivat ne sitten uudet tai jo moneen kertaan huolletut pidennykset. Toivottavasti teksti tarjoaa myös jotain uutta tietoa tai oikaisee kenties joitakin harhaluuloja, joita ripsienpidennyksiin liittyy.

IMG-20180911-WA0001.jpg

Ripsikuitujen tippuminen

Usein kuulee sanottavan, että ”apua, kun nämä kuidut tippuvat ja vievät oman ripsen mukanaan!” Kun ripsiliima on tarpeeksi kestävä ja liimaus tehdään oikein, kuuluu oman ripsen tippua kun sen kasvukausi päättyy. Samalla tippuu myös omaan ripseen kiinnitetty kuitu. Pudonneen ripsen tilalle kasvaa uusi ripsi. Joskus yksittäisten ripsikuitujen liimaus voi pettää ennen aikojaan, jolloin kuitu tippuu ennen omaa luonnonripseä. Tämä voi johtua mekaanisesta rasituksesta, esim. monet nukkuvat yönsä toisella kyljellä, joka näkyy ripsissä toisen silmän ripsienpidennysten ennenaikaisena harvenemisena. Jos kuituja tippuu paljon tai jatkuvasti voi liimassa tai liimaustekniikassa olla puutteita. Mekaaninen hankaus, kuten käsillä hierominen tai meikin peseminen voimakkaasti hankaamalla voi irrottaa ripsikuituja, joten myös ripsienpidennysten käyttäjä on omalta osaltaan vastuussa pidennyksien pysymisestä.  Sisä-ja ulkonurkan ripset ovat yleensä lyhyempiä ja hennompia ja ne myös altistuvat eniten mekaaniselle rasitukselle.

Klassinen ripsipidennys

Klassinen ripsipidennys

Ripsikuitujen valinta kannattaa jättää aina ammattilaiselle

Mikäli ripsikuitu on liian raskas (pitkä, paksu tai niitä on liimattu useita yhteen luonnonripseen), se voi kuitenkin viedä luonnonripsen mennessään, painovoiman voittaessa ripsen oman kantokyvyn. Ripsienpidennyksen lopputulos riippuu aina asiakkaan omien ripsien ominaisuuksista. Tämän takia on hyvä antaa ammattilaisen tehdä valinnat käytettävien ripsikuitujen pituudesta ja paksuudesta. On sallittua tiedustella omien ripsien kuntoa ripsihuollossa käydessä ammattilaiselta. Jos ripset on laitettu oikein, ei ripsienpidennyksistä ole mitään haittaa omille ripsille. Mikäli ripsesi ovat kuitenkin vaurioituneet väärin laitetuista ripsienpidennyksistä kannattaa ripsien antaa uusiutua rauhassa ja sitten vasta laittaa uudet pidennykset.

Volyymiripset

Volyymiripset

oikea pituus, paksuus ja kaarevuus

Oikein tehtynä ripsienpidennykseen on siis myös valittava kuidut niin, että ripsesi jaksavat niitä kannatella. Anna ammattilaisen valita pituus ja paksuus ja kuuntele suosituksia. Mitä kauemmin haluat ripsiä pitää, sen maltillisempi pituus kannattaa valita. Ota myös huomioon, että pidennyskuidut ”kasvavat pituutta” oman ripsen kasvaessa pituutta. Valitsemalla maltillinen pituus omaan ripseen nähden, saavutetaan myös riittävä liimapinta, jolloin ripsien pysyvyys maksimoidaan.  Luonnostaan hennoille ripsille sopivat parhaiten 0,15mm paksuiset kuidut tai volyymiripset. Jos asiakkaalla on paljon omia ripsiä, ovat 0,15mm kuidut yleensä paras valinta. Vahvemmille ripsille voidaan käyttää 0.18 tai 0,20mm paksuista kuitua tai volyymiripsiä.

Volyymiripsissä yhteen omaan ripseen liimataan viuhka, joka koostuu 2-6 ohuesta kuidusta. 2-3 kuidun viuhka on erittäin luonnollinen kun taas näyttävämpään lopputulokseen päästään 4-6 kuidun viuhkoilla. Ripsienpidennysten kaarevuus valitaan asiakkaan toiveiden mukaan sekä silmän mallin mukaan. On kuitenkin hyvä huomioida, että esimerkiksi D-kaarevuudessa liimapinta on lyhyempi, joka voi aiheuttaa pysyvyysongelmaa erittäin suorissa ripsissä.

Klassinen ripsipidennys

Klassinen ripsipidennys

Luonnonripsien määrä ja kasvusykli sanelee aina lopputuloksen

Siinä missä toisen asiakkaan ripset kestävät 5 viikkoa, voi toinen asiakas tarvita huoltoa jo 3 viikon jälkeen. Ripsien kasvusykli on kaikilla täysin yksilöllinen ja siihen voivat lisäksi vaikuttaa hormonit, lääkitys, flunssa, raskaus, imetys jne. Omien ripsien määrä sanelee aina lopputuloksen, koska yhteen omaan ripseen liimataan vain yksi kuitu tai volyymiviuhka. Ripset kasvavat sykleissä, jotka harvoin ovat tasaisia (esim. silmien välillä voi olla eroa), joten aina ripsistä ei tule yhtä tuuheita. Olisi tietysti ihanaa, jos ripset näyttäisivät aina juuri huolletuilta, mutta koska ne uusiutuessaan tippuvat tämä ei valitettavasti ole mahdollista.

Oikein tehty ripsienpidennys ja ripsiliimat

Ripsienpidennyksessä liimataan aina vain yksi klassinen ripsi tai volyymiviuhka yhteen omaan luonnonripseen. Tällöin yksittäinen luonnonripsi pääsee vapaasti kasvamaan ja tippumaan. Mikäli ripsienpidennyksesi sojottavat joka ilmansuuntaan eikä harjaamisellakaan niitä saa kuriin, on mahdollista että ne on liimattu vinoon tai mukaan on livahtanut useampi oma ripsi. Toki kasvaessaan, ripset voivat kääntyillä, mutta tämä on asia erikseen. Ripsien harjaamisen ei kuulu sattua eikä repiä ripsiä. Usein ripsissä näkee valitettavasti sellaisia liimamääriä, ettei ole mikään ihme jos harjaaminen on ollut täysin mahdotonta. Tällaiset ripset saattavat näyttää kauempaa katsottuna ihan hyviltä, mutta lähempää tarkastelua ne eivät kestä ja niiden huoltaminen on yleensä todella hankalaa. Liiallinen liiman käyttö voi antaa myös vääristyneen kuvan ripsien kestävyydestä, kun ripset eivät pääse tippumaan niiden luonnollisessa tahdissa vaan jäävät silmään roikkumaan naapuriripseen kiinni liimattuna. Tämä aiheuttaa melkoista kuormitusta vielä silmässä kiinni olevalle ripselle, joka joutuu nyt kannattelemaan useamman pidennyksen painon.

Ruthie Belle Superbonder kuivattaa ripsiliiman muutamissa minuuteissa.

Ruthie Belle Superbonder kuivattaa ripsiliiman muutamissa minuuteissa.

Ripsiliimat eivät ole tarkoitettu olemaan kosketuksissa ihon kanssa ja siksi onkin ehdottoman tärkeää, että ripsikuidut liimataan noin millimetrin päähän silmäluomesta. Mikäli luomea jatkuvasti kutittaa tai pistelee voi se olla merkki siitä, että ripsikuidut on liimattu ihoon kiinni tai liian lähelle silmäluomea. Ripsienpidennyksissä käytettävät liimat kehittyvät koko ajan ja markkinoilla on jo paljon Euroopassa valmistettuja tuotteita, joita itse suosin.  Nämä liimat vapauttavat yleensä vähinten liimahöyryjä ja eivät siksi ärsytä silmiä. Euroopassa valmistetut tuotteet joutuvat yleensä kulkemaan tiukemman seulan läpi, joten pidän niitä myös siitä syystä turvallisempina käyttää. Käyttämäni Superbonder sitoo liimahöyryn välittömästi ja vähentää näin silmien ärsytystä. Ripset ovat myös heti kuivat ja ne voi kastella jo 3 minuutin kuluttua laitosta. Superbonder tuo ripsien liimasidokselle myös joustavuutta, jolloin ne kestävät paremmin mekaanista käsittelyä.

 

Turvallista ripsistä nauttimista, rakkaudella

Anna

Lue lisää:

Ripsipidennyksistä ja volyymiripsistä

Ripsien ja kulmien värjäyksestä