Morsiamen meikki

Tässä postauksessa käsitellään koemeikkiä sekä häämeikkiä. Mitä kannattaa ottaa huomioon häämeikkiä suunniteltaessa? Kuinka valmistautua koemeikin tekemiseen? Postauksesta löydät myös muita hääpäivän sujuvuuteen vaikuttavia neuvoja.

Häämeikki: Satu HuikkoHääkampaus: Sabina LaineKuvaaja: Vilja Harala

Häämeikki: Satu Huikko / Tribeauty
Hääkampaus: Sabina Laine
Kuvaaja: Vilja Harala

ajanvaraus

Sijainti ja aikataulu on yksi merkittävimpiä häämeikin ja -kampauksen paikan valintaan vaikuttavista tekijöistä. Ajanvaraus kannattaa tehdä meikkiin ja kampaukseen heti kun hääpaikan sijainti ja hääpäivän aikataulu mahdollisine kuvauksineen ja koristeluineen alkavat hahmottua. Varsinkin kesän ja alkusyksyn viikonloput ovat erittäin suosittuja aikoja mennä naimisiin, joten ajanvaraus on hyvä tehdä 6-12 kk ennen hääpäivää.

Aikaa on hyvä varata pukeutumiseeen ja hääpaikalle liikkumiseen mielummin hieman reilummin kuin liian vähän. Tribeautyn häämeikkiin varataan aikaa tunti kun koemeikki on tehty aikaisemmin.

Ajanvarauksen voi tehdä sähköpostitse satu@tribeauty.fi .

Ottaessasi yhteyttä sähköpostilla, sisällytäthän viestiin seuraavat tiedot

  • mikä päivä on kyseessä

  • monelta on oltava valmiina lähtemään Tribeautysta

  • mitä palveluita ja monelle henkilölle

  • liitäthän viestiin myös puhelinnumerosi

Häämeikki ja -kampaus

Häämeikki ja -kampaus

Kuinka valmistautua meikkiin

Hääpäivänä on ensisijaisen tärkeää, että tunnet olosi omaksi itseksesi. Hääpäivänä voi sattua yhden ja toisenlaista yllätystä etkä varmasti halua häämeikin olevan yksi niistä. Ammattimeikkaaja harvemmin tarvitsee harjoitusta, joten koetyöt ovat ensisijaisesti asiakasta varten. Koetyöt tehdään yleensä vasta kun puku, kukat ja korut on jo valittu. 1-4 viikkoa ennen häitä on usein sopiva aika tulla koemeikkiin (ja kampaukseen). Koetöitä ei kannata tehdä esimerkiksi 6 kuukautta aikaisemmin, sillä muuten lopputulos ei ole välttämättä ole morsiamen eikä ammattilaisenkaan muistissa ja lisäksi muun häätyylin ollessa auki voi morsiamen mieli muuttua vielä moneen kertaan.

Kerää lehdistä ja netistä kuvia sinua miellyttävistä meikeistä ja kampauksista. Voit kysellä myös vinkkejä jo naimisiin menneiltä tutuilta siitä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Tutustu myös meikkaajan ja kampaajan tyyliin esimerkiksi netti-sivuilla, facebookissa ja instagramissa.

Muista tuoda kuva hääpuvusta ja mahdollisesti kampauksesta mukaasi kun tulet koemeikkiin! Tämä auttaa parhaiten meikkaajaa hahmottamaan kokonaisuutta. Kuvia voi näyttää myös kukista ja koruista tai muusta oleellisesta hääteemaan liittyvästä.

Vaatetus meikkiin ja kampaukseen tullessa (myös koetyöt) on hyvä olla sellainen, että sen riisuminen käy helposti. Avarakauluksiset paidat ja mekot tai edestä napilla tai vetoketjulla avattavat vaatteet ovat meikkiin ja kampaukseen tullessa parhaita. Hääpäivänä juhla-asuihin pukeutuminen kannattaa luonnollisesti hoitaa vasta kun meikki ja kampaus ovat täysin valmiit.

Muista ottaa itsestäsi valokuvia tai pyydä esimerkiksi kaasoa kuvaamaan sinua eri kuvakulmista koemeikin ja -kampauksen teon jälkeen.

Suosittelemme kulmakarvojen värjäystä ja muotoilua hääviikolla. Optimaalisin aika tähän on noin 3-5 päivää ennen häitä.

Tässä valmistuu kaason meikki. Meikkaaja Satu Huikko / Tribeauty, hiukset: Sabina Laine / Tribeauty

Tässä valmistuu kaason meikki.
Meikkaaja Satu Huikko / Tribeauty
Hiukset: Sabina Laine

koemeikki

Koemeikissä kokeillaan meikkituotteiden sopivuus sekä meikkiin tulevat värit ja muodot. Ripsitupsujen tai tekoripsien kiinnittämiseen tarkoitetun liiman sopivuus asiakkaalle on hyvä testata myös.

Häämeikki

Suosin itse melko ajatonta ja klassista häätyyliä. Poikkeuksena tietenkin häät, joissa hääparilla ja ehkä vieraillakin on selkeä teema. Hääkuvaa joutuu katselemaan niin omassa kuin vanhempien ja isovanhempien kirjahyllyssä vuosikausia, joten kannattaa miettiä, haluaako siinä näyttää kauneimmalta versiolta omasta itsestään vai haluaako välttämättä noudattaa villeimpiä vallitsevia trendejä.

Yleensä morsiamien toiveena on saada hääpäiväksi kuulas, mutta peittävä ja kestävä meikkipohja, jota ei tarvitsi korjailla päivän mittaan. Huolellisella pohjustuksella ja oikeilla tuotteilla tämä on toteutettavissa, mutta kivipuuteri sekä puuteripaperia on hyvä pitää juhlissa silti mukana.

Häämeikin pääpaino on yleensä silmämeikissä eikä sitä pitäisi joutua päivän mittaa korjaamaan. Häämeikissä silmät ovat usein hillityn sävyiset, mutta voimakkuus voi vaihdella morsiamen tyylin ja toiveiden sekä esimerkiksi vuodenajan mukaan. Morsiamille suosittelen vedenkestävää ripsiväriä. Halutessaan koe- ja häämeikkiin voi tuoda myös oman maskaran.

Meikin voimakkuus

Tietenkin morsiamen oma tyyli ja persoona ovat tärkeimmät lookin määrittelevät tekijät. Meikkaaja osaa kuitenkin arvioida meikin voimakkuutta esimerkiksi valokuvauksen kannalta, joten ammattilaisenkin mielipidettä on hyvä kuunnella. Hyvin tehty meikki kestää hyvänä koko päivän, mutta yksi asia on varmaa: tummemmaksi se ei päivän mittaa muutu.

Meikin voimakkuutta voidaan sätää esimerkiksi säätilan mukaan. Jos kesähäät sattuvat hieman pimeämmälle sadepäivälle voidaan silmämeikkiä tummentaa vielä tai varjostusten ja poskipunan määrää lisätä. Pimeään vuoden aikaan ja iltajuhlissa meikki saa olla hieman näyttävämpikin.

Huulimeikki hääpäivänä

Huulimeikkiä on oltava valmis korjaamaan päivän mittaan. Mitä voimakkaampi huulimeikki on väriltään, sitä enemmän sen siiteydestä on huolehtimista. Huolella pohjustettu huulimeikki kestää syömistä, juomista ja suukotteluakin. Jos et ole tottunut huulimeikin käyttäjä, suosittelen harjoittelemaan huulipunan laittoa ja korjailua ennen hääpäivää.

Valokuvaus

Joskus morsiamet haluaisivat ottaa hääkuvat aikataulujen vuoksi jo koekampauksen ja -meikin teon jälkeen, mutta on useampia syitä, miksi Tribeautyssa suosittelemme, että valokuvat otettaisiin vasta hääpäivänä.

  1. Hääkuvassa kokonaisuus on tärkeää: siitä jää puuttumaan usein myös viimeistellyt kynnet sekä kukat.

  2. Koekampauksessa voidaan joskus joutua kokeilemaan hieman eri versioita, joten koekampaus voi olla pörröisempi ja huonommin kiinnitetty kuin hääpäivän kampaus. Tämä voi aiheuttaa haittaa etenkin ulkona kuvattaessa.

  3. Meikkiin harvemmin tehdään isoja muutoksia koemeikin jälkeen. Joskus meikki vaatii kuitenkin totuttelua ja hääpäivänä voidaan päätyä vielä hieman näyttävämpäänkin ratkaisuun, mikä on valokuvauksen kannalta aina parempi vaihtoehto. Myös huulipunan sävy jää joskus mietintään vielä koemeikistä lähtiessä varsinkin, jos morsian ei ole tottunut meikkaamaan huulia. Myöskään huulimeikin korjailuun tarvittavaa varustusta ei näin ole välttämättä ehditty hankkia.

Onnistuneita häävalmisteluja toivottaa

Satu ♡

lue lisää hääpalveluistamme

Häämeikit
Ripsipidennykset
Kynsipalvelut