Sokerointi- hellävarainen karvanpoistomenetelmä

Sokerointi on karvanpoistomenetelmä, jossa ihokarvoja poistetaan sokerimassan avulla. Usein puhutaan vartalosokeroinnista, mutta sokerointi on suosittu tapa poistaa karvoja myös kasvojen alueelta. Sokerimassa valmistetaan pääasiallisesti sokerista, joten nimi sokerointi tulee pääraaka-aineesta itsestään.

Milloin sokerointiin?

Sokerointi kannattaa aloittaa suunnitellusti, jos mahdollista. Karvojen kasvattamisessa kannattaa pituuden lisäksi kiinnittää huomiota siihen kuinka paljon karvaa on kasvanut esiin. Karvat kasvavat eri tahdissa ja vaikka osa karvasta olisi jo riittävän pitkää poistettavaksi saattaa iso osan esimerkiksi säärikarvoista olla vielä piilossa. Sokerimassa on tahmeaa ja se levitetään iholle, jolloin se tarttuu karvoihin. Jos karvat ovat liian lyhyitä, ne eivät jää kiinni sokeriin. Sokerointia varten ihon tulee olla terve eli esimerkiksi auringon polttamaa ihoa ei voi sokeroida. Pienet naarmut ja mustelmat on mahdollista kiertää, joten ne eivät ole esteenä sokeroinnille.

Sokeroinnilla on mahdollista poistaa melko lyhyttäkin karvaa (2-3mm), mutta ensimmäisillä kerroilla päästään parempaan lopputulokseen, jos karvaa on malttanut kasvattaa hieman kauemmin. Karvan kasvu on hyvin yksilöllinen asia, joten yleisohjeet eivät aina päde samalla tavalla. Viikko sheivauksesta ei riitä vaan edellisestä karvanpoistosta tulee olla useampi viikko. Jos olet epävarma karvan suhteen, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä. Sokerointi on yleensä helpointa aloittaa ennen kesää, kun karvaa voi kasvatella rauhassa pitkien vaatteiden alla. Riittävä pituus karvalle on yleisesti 5mm luokkaa. Sokeroinnissa käydään noin 4-5 viikon välein. Talvikaudella karva kasvaa hitaammin, joten väli voi olla pidempi kuin 5 viikkoa.

Kuorinta ja karvanpoisto samassa paketissa

Sokerointi kuorii ihon hellävaraisesti jättäen sen silkkisen pehmeäksi. Tämän vuoksi ihoa ei kannata kuoria juuri ennen sokerointiin tuloa, mutta sokerointikertojen välissä ehdottomasti. Näin karvat pääsevät vapaasti kasvamaan ja vältytään sisään kasvaneilta karvoilta. Ihon kosteutus on myös tärkeää, mutta ennen sokerointiin tuloa ei iholle saa levittää mitään kostettavia voiteita. Kosteusvoide estää sokerointimassan tarttumisen ihoon eli ihon tulee ehdottomasti olla puhdas.

24 tuntia sokeroinnin jälkeen

Vältä aurinkoa ja hikoilua (jumpat,sauna, solarium yms.) Älä käytä sokeroidulle ihoalueelle voiteita, deodoranttia ja hajuvettä seuraavaan 24 tuntiin, jonka jälkeen karvatupet sulkeutuvat. Iho voi punoittaa, mutta tämä menee yleensä nopeasti ohi, kun iho rauhoittuu. Usein kysytään, sattuuko sokerointi? Kipu-herkkyys on kovin yksilöllistä, mutta jos asia mietityttää voi sokerointia kokeilla aluksi pienelle iho-alueelle. Monet kokeilevat sokerointia ensin säärille ja sen jälkeen myös muille iho-alueille kun huomaavat ettei käsittely tunnukaan niin epämiellyttävälle.

Sokerointi vai vahaus?

Ekopharman Hilla Hellä sokeri valmistetaan Helsingissä.

Ekopharman Hilla Hellä sokeri valmistetaan Helsingissä.

Tätä kysytään edelleen todella paljon, vaikka tuntuukin että suurin osa kosmetologeista tarjoaa ainoastaan sokerointi-palveluita. Sokerointimassa tarttuu ainoastaan iholla oleviin kuolleisiin ihosoluihin poistaen sen samalla tavoin kuin kuorinta-aineet. Sokeroinnissa on parempi hygienia sekä vesiliukoinen tuote ei sotke asiakkaan vaatteita eikä kosmetologin työtilaa. Sokeroinnissa karva poistetaan päinvastaiseen suuntaan kuin vahauksessa eli karvan luonnolliseen kasvusuuntaan. Näin vältetään karvan mahdollinen katkeaminen käsittelyn aikana ja karva saadaan poistettua kokonaan. Koska sokeroinnissa ei käytetä minkäänlaisia paperisia liuskoja kuten vahauksessa on se myös ympäristöystävällinen valinta! Valitsemalla suomalaisen sokerin tuet myös kotimaista työtä.

Lue lisää:

Sokerointi