Yumi -ripsien kestotaivutus

Ripsien kestotaivutus eli lash lift on jo muutamia vuosia ollut lähes yhtä suosittu tapa kaunistautua kuin ripsipidennykset. Kestotaivutus on helppo ja huoleton tapa näyttää huolitellulta ja se sopii varsinkin kiireiseen arkeen. Postauksessa kerrotaan vaihe vaiheelta, miten taivutus tehdään. Siitä selviää myös, mitä eroa on ripsien kestotaivutuksella ja ripsipermanentilla sekä vertaillaan taivutuspalvelua ripsipidennyksiin. Muuta perustietoa kestotaivutuksesta löydät täältä.

Työvaiheet

Ripset ja kulmat ennen käsittelyä.

Ripset ja kulmat ennen käsittelyä.

Yumi -kestotaivutus on varsinainen hemmotteluhoito siinä mielessä, että asiakas pitää silmänsä kiinni lähes koko hoidon ajan. Hoidon aikana on oiva tilaisuus ottaa vaikka pienet kauneusunet.

Ensimmäiseksi ripset ja iho puhdistetaan meikistä ja voiteista. Suosittelen tulemaan ensimmäiseen käsittelyyn ilman, että ripsiä on taivutettu ripsen taivuttimella, jotta ripsien luonnollisesta kasvusuunnasta ja kaarevuudesta saa riittävän käsityksen.

Ripsien puhdistamisen jälkeen alaripsien päälle laitetaan suojalappu, jotta ylä- ja alaripset pysyvät eroteltuna toisistaan. Mikäli alaripset ovat suojaamatta, pääsee vaikuttavia aineita myös alaripsiin. Alaripsien suojaamisen jälkeen yläluomelle kiinnitetään “sokerivesimäisellä” liimalla muotti, jota vasten ripset taivutetaan. Muotteja löytyy erikokoisia ja muotin valintaan vaikuttavat ripsien kasvusuunta sekä niiden pituus. Samaa vesiliukoista liima-ainetta käytetään ripsien asetteluun muottia vasten.

Alaripsien päälle on laittettu suoja, joka estää alaripsiä vahingossa kääntymästä ylöspäin. Silikoni muotti on kiinnitetty paikoilleen ja ripset aseteltu tarkasti sitä vasten.

Alaripsien päälle on laittettu suoja, joka estää alaripsiä vahingossa kääntymästä ylöspäin. Silikoni muotti on kiinnitetty paikoilleen ja ripset aseteltu tarkasti sitä vasten.

Muotin ja ripsien asettelemisen jälkeen levitetään ripsien päälle kaksi erilaista vaikuttavaa ainetta. Näiden aineiden vaikutusaika riippuu asiakkaan ripsien laadusta: paksuille ja pitkillä ripsille vaikutusaika on pidempi kuin hennoille ja lyhyille ripsille. Yhteensä vaikutus ajat ovat noin 20-27 minuuttia.

LogoLicious_20190210_132904.jpg

Vaikuttavien aineiden poispyyhkimisen jälkeen ripset kestovärjätään asiakkaan niin halutessa. Mikäli myös alaripsiin halutaan väriä, siirretään niiden päällä oleva suojalappu alaripsien alle. Kestotaivutus käsittelyn jälkeen tehtynä kestovärin ei tarvitse antaa vaikuttaa ripsessä yleisesti käytettyä 15 minuuttia, vaan lyhyempi vaikutus aika riittää. Vinkki: ripsiä ei kannata varta vasten itse värjätä kotona ennen taivutukseen tuloa; kestotaivutus aineet haalistavat keinotekoisesti värjättyjä ripsiä. Värjäys on siis järkevää tehdä vasta taivutuksen jälkeen.

Yumi -kestotaivutus on hyvin ihoystävällinen käsittely, koska aineiden kontakti ihoon on hyvin minimaalinen tai jopa olematon. Käsittely sopii yleensä myös herkkäsilmäisille. Kaikista herkimmille silmille voidaan kestoväri jättää esimerkiksi alaripsiin tekemättä. Kestoväriallergisille ripsien värjäystä ei tietenkään tehdä.

Lopputulos

Asiakkaalle tehtiin kestotaivutuksen yhteydessä myös kulmien värjäys ja muotoilu. Aika huikea ero vai mitä? Yumi -taivutuksen repertuaariin kuuluu myös kosteuttava öljy, joka jätetään ravitsemaan ripsiä hoidon päätteeksi.

Taivutuksen jälkeen ripset eivät vaadi minkäänlaista hoitoa, mutta ripsiä ei tule kastella tai meikata 24 tuntiin taivutuksen teon jälkeen. Tänä aikana ei tule myöskään saunoa tai liimata tekoripsiä.

Ripsien kestotaivutus ripsien värjäyksellä. Kulmarvat muotoiltiin ja värjättiin.

Ripsien kestotaivutus ripsien värjäyksellä. Kulmarvat muotoiltiin ja värjättiin.

Ripsien taivutus vs. ripsipermanentti

Vaikuttavat aineet ovat hyvin samanlaisia kuin ripsipermanenttiin käytettävät aineet eli ainoastaan käytettävillä muoteilla on oikeastaan eroa: lash lift eli kestotaivutus ennemminkin liftaa ripsiä niiden tyvestä ylöspäin, kun permanentti tekee ripsistä enemmän kiharan. Kestotaivutuksesta voidaankin käyttää myös nimitystä ripsien tyvikohotus.

Ripsien taivutus vs. ripsipidennys

Taivutus tehdään vain 8-12 viikon välein eli kun kaikki ripset tai suurin osa ripsistä on jo uusiutunut. Kestotaivutusta ei siis varsinaisesti huolleta kuten ripsipidennyksessä. Aikaa taivutuksen tekoon käytetään siis joka kerta saman verran, sillä kaikki ripset saavat aina taivutus käsittelyn. Kestotaivutuspalvelussa ei siis tarvitse käydä yhtä usein kuin ripsihuollossa täytyisi käydä. Yumi -hoidon kesto on 60-90 minuuttia, riippuen siitä värjätäänkö ripset ja kulmat käsittelyn yhteydessä vai ei.

Huomaathan, että Yumi -hoito sopii myös ripsipidennysliimalle allergisoituneille, sillä kestotaivutuksessa käytetty liima on koostumukseltaa täysin erilainen eikä sisällä esimerkiksi akrylaatteja.

Lopputulos on tietenkin ripsipidennystä hillitympi, sillä Yumi -taivutuksessa ripsiin ei kiinnitetä irto-osia pituuden ja massan lisäämiseksi: taivutus ja väri tuovat ainoastaan luonnon ripsen paremmin esille tehden siitä pidemmän näköisen ja kaarevamman.

Ripsipidennyksen poiston jälkeen on ripsien kunnosta riippuen hyvä odottaa 2 viikosta pariin kuukauteen parhaan lopputuloksen aikaan saamiseksi. Oikein tehtynä ripsipidennys ei vaurioita omia ripsiä.

Vaikuttaako kestotaivutus omien ripsien kasvuun?

Tämä on jostain syystä ollut yksi kysytyimpiä kysymyksiä viimeaikoina, joten päätin käsitellä tämänkin tärkeän asian samalla.

Koska ripsiin ei kiinnitetä mitään ylimääräistä, ei kestotaivutus käsittelyt myöskään vaikuta ripsien kasvuun: ei positiivisesti tai negatiivisesti eikä pitkällä tai lyhyellä aika välillä. Kestotaivutus vaikuttaa vain ihon pinnalle jo kasvaneeseen ripsikarvaan, joka on kuollutta kudosta. Taivutus ei vaikuta ihon alla sijaitsevaan karvatuppeen, joka on karvan “elävä” osa.

Kestotaivutuksen suositeltu käsittely väli on 8-12 viikkoa ripsien kasvutahdista riippuen. Kun tätä suositusta noudatetaan, ovat ripset uusiuneet ja yksittäinen ripsi saa taivutuskäsittelyn vain kerran ja vältetään ripsen kuivuminen ja katkeaminen. Kestotaivutus ei siis vaikuta ripsen kasvuun eikä ole haitallista.

Lue lisää

Ripset ja kulmat

Oikein tehty ripsipidennys

Ripsipidennykset ja volyymiripset