Eyeliner pigmentointi

Saan paljon kyselyitä eyeliner-pigmentointiin liittyen, joten on varmasti aika kirjoittaa sananen siitäkin. Heti aluksi kuitenkin huomautan, että kaikki alla oleva tieto koskee kirjoittajan tekemiä pigmentointeja ja tässä käsittellään niitä metodeja, joita itse käytän pigmentoidessa.


Miten se tehdään?

Silmänrajauspigmentoinnin tekeminen poikkeaa hieman muiden pigmentointien (kulmien, huulten jne.) tekemisestä, sillä suunnittelupiirrosta ei tehdä asiakkaan luomelle. Pigmentointineula tekee tarkempaa jälkeä kuin yksikään meikkiväline, joten piirroksen tekeminen aiheuttaa ainoastaan turhaa vaivannäköä ja sotkua. Jotta pääsemme asiakkaan kanssa samalle aaltopituudelle eyelinerin mallista ja paksuudesta ennen pigmentoinnin aloittamista, on minulla  tapana piirtää paperille asian selkeyttämiseksi. Ennen aloittamista katsellaan myös kuvia aiemmista tehdyistä töistä.

Eyeliner pigmentointi yläluomella heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Eyeliner pigmentointi yläluomella heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Toinen syy siihen, miksi esipiirrosta ei tehdä iholle, on puudutusaineen käyttö: silmän alueen iho on erittäin ohutta ja kipuherkkää, joten alue on puudutettava ennen pigmentoinnin aloittamista. Silmänympärysihoa puudutetaan geelimäisellä puudutusaineella 15 minuuttia ennen pigmentoinnin aloittamista. Yleensä eyeliner pigmentoinnin teko on kivuton tai lähes kivuton, sillä ihoa puudutetaan koko pigmentointi prosessin loppuun asti. Eyeliner pigmentointia tehdessä ei juurikaan ole tarpeen käyttää voimaa, vaan oikean tekniikan hallinta on tärkeämpää. Käytetty tekniikka on värin tarttumisen lisäksi isossa roolissa, kun ajatellaan pigmentointiprosessin mukavuutta asiakkaalle.

Normaalisti teen ennen huulten ja kulmakarvojen pigmentointia esipiirroksen iholle, sitten merkkiviivat kevyesti pigmentointikoneella ja sitten vasta käytetään puudutusainetta. Kulmapigmentoinnin syntyprosessista lisää voi lukea täältä. Itse käytän samaa työjärjestystä huulipigmentointia tehdessä kuin karvatekniikkaa koskevassa postauksessa on selostettu.

Silmänrajauspigmentointi silmän ympäri parantuneena. Ylä- ja alarajauksia ei voi pigmentoida niin, että ne koskettaisivat toisiaan. Silmänurkan iho on liian ohutta pigmentoitavaksi.

Silmänrajauspigmentointi silmän ympäri parantuneena. Ylä- ja alarajauksia ei voi pigmentoida niin, että ne koskettaisivat toisiaan. Silmänurkan iho on liian ohutta pigmentoitavaksi.

Onko se turvallista?

Monia kiinnostaa eyeliner pigmentoinnin ottaminen, mutta varmasti yksi eniten huolettavista asioista on se, kuinka turvallista se on. Ammattilaisen tekemänä se on turvallista. Asiakas pitää silmät kiinni koko pigmentointiprosessin ajan. Lisäksi pigmentoija varmistaa tukevalla sormiotteella, etteivät silmät aukea kesken pigmentoinnin, vaikka asiakas ne jostain syystä ne yrittäisikin avata. Myös alarajausta tehdessä asiakas pitää silmänsä kiinni ja pigmentoija varmistaa, etteivät ne aukea. Moni myös usein ihmettelee, miksi sen yhden viivan piirtämiseen kuluu niin paljon aikaa (itse varaan aikaa vähintään 2 tuntia ylärajauksen ensikäsittelyyn). Silmänrajaus on myös edellä mainitun turvallisuuskysymyksen vuoksi tehtävä hitaasti ja rauhallisesti. Värin tarttumista ei nopeuteta voimaa käyttämällä, vaan alue käsitellään useita kertoja kevyesti.

Ennen eyeliner pigmentointia.

Ennen eyeliner pigmentointia.

Miltä se näyttää?

Eyeliner pigmentoinnin ei tarvitse aina näyttää sille, että olisi aina täydessä meikissä sängystä noustessa, vaan paksuutta ja muotoa säätelemällä voi vaikutelman itse valita. Myös eyeliner pigmentoinnille tehdään jälkipigmentointi, joten teen ensimmäisellä kerralla pigmentoinnista varmuuden vuoksi mielummin liian ohuen kuin paksun. Väriä on tietenkin helppo jälkipigmentoinnissa lisätä isommalle alueelle, mutta niin kuin jokainen varmasti ymmärtää, on pois ottaminen sitten hankalampi juttu.

Eyeliner pigmentointi yläluomella heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Eyeliner pigmentointi yläluomella heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Itse pidän kaikkein tärkeimpänä asiana hyvän lopputuloksen kannalta sitä, että pigmentointiväri viedään aivan ripsien tyveen ja jopa niiden väleihin. Eyeliner pigmentoinnissa siis toisin sanoen pyrin ensisijaisesti korostamaan tai korjaamaan silmän muotoa, mutta myös näyttävämpi lopputulos on toki mahdollinen. Ripsien välien pigmentoiminen saa ripset näyttämään tuuheammilta. Yleensä rajauksen pituus määräytyy myös sen mukaan, missä asiakkaan omat ripset kasvavat: kasvualuetta noudattaen eyelinerin pigmentoiminen on turvallista eikä liian lähelle silmän sisänurkkaa ja kyynelkananvaa voi pigmentointia tehdä. Pitkälle ulottuvia “kissarajauksia” ei Tribeautyssa tehdä; ne voivat hetken näyttää hyvältä, mutta vuosien päästä saattavat alkaa näyttää suttuisilta.

Eyeliner pigmentointi yläluomella parantuneena ennen jälkipigmentointia.

Eyeliner pigmentointi yläluomella parantuneena ennen jälkipigmentointia.

Silmänrajauspigmentointiin käytettämäni musta pigmentointiväri ei sisällä lainkaan sinistä pigmenttiä. Pigmentit ovat 100 % mustia eikä rajaus ala ajan myötä sinertää. Haalistuessaan se muuttuu hiljattain harmaaksi; ei siniseksi. Luonnollista lopputulosta halutessa silmänrajaukset voi pigmentoida myös ruskealla tai harmaalla. Yleensä suosittelen poikkeuksetta ylärajauksen tekoon mustaa sävyä, mutta alarajauksen tekoon sopivat muutkin sävyt erinomaisesti. Väri valitaan aina asiakkaan toiveiden mukaiseksi. HUOM! Tribeautyssa ei ole saatavilla sinisen ja vihreän sävyisiä pigmentointivärejä.

Kaikenlaisia rajauksia ei valitettavasti voi toteuttaa silmänympärysihon erityispiirteiden vuoksi. Aihetta käsitellään toisessa artikkelissa.

Kuten edellä totesin, suosin itse melko luonnollista jälkeä, mutta asiakas sen tietenkin valitsee minkälaiset silmänrajaukset haluaa. Näidenkin esimerkkikuvien asiakas halusi, että rajauksia paksunnetaan ulkokulmista hieman näyttävämmiksi jälkipigmentoinnissa. Jälkipigmentoinnin jälkeen rajaus näyttää parantuneenakin vielä hieman mustemmalta, etenkin silmän sisänurkasta. Näissä kuvissa kameran salamavalo syö osan rajauksen intensiivisyydestä.

Valmis ja parantunut eyeliner pigmentointi yläluomella.

Valmis ja parantunut eyeliner pigmentointi yläluomella.

Eyeliner pigmentointi heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Eyeliner pigmentointi heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Hoito

Yleensä eyelinerpigmentointi paranee korkeintaan viikossa ja hyvin usein paraneminen vie vain 4-5 päivää. Etenkin pigmentointia seuraavana aamuna voi silmissä esiintyä hieman turvotusta. Mitä ohuempi rajaus tehdään, sen vähemmän silmä ehtii teon aikana turvota. Turvotuksen määrä on kuitenkin hyvin yksilöllinen ja se kestää yleensä päivästä  kahteen. Silmiä voi tällöin hautoa noin 5 minuutin ajan kylmällä ja kuivalla turvotuksen vähentämiseksi. Silmäluomen iho ei ole yleensä tottunut kosteuttaviin tuotteisiin, joten pigmentoinnin hoidossa käytetty voide voi jo sinällään aiheuttaa turvotusta. Yleensä eyelineria ei ole tarpeen juurikaan kosteuttaa. Pelkkä päivittäinen vesihuuhtelu ja -suihkuttelu riittää. Muuten eyeliner pigmentoinnin hoito ei poikkea muiden pigmentointien hoitamisesta.

Luonnollinen eyeliner pigmentointi

Muuta huomioitavaa

Ripsipidennys on eyeliner pigmentointia tehdessä tiellä. Pidennykset on käytävä poistattamassa ennen pigmentointia tai annettava kuitujen tippua luonnollisen ripsen uusiutumisen myötä. Pidennyskuidut estävät pigmentoijaa saamasta tukevaa otetta silmäluomesta, niihin sotkeutuu pigmentointi väriä ja ne voivat estää pigmentointineulan tasaisen liikkumisen iholla. Ripsipidennykset on syytä poistattaa, vaikka tehtäisiin pelkkä alarajaus. Asiakkaan saapuessa ripsipidennykset silmissä eyelinerpigmentointiin ja näin ollen pigmentointiajan mennessä hukkaan, asiakas on velvollinen korvaamaan tekijälle 75 % pigmentoinnin hinnasta.

Luomen päälle ei voi pigmentoida. Lähellä ripsirajaa sijaitsevaa luomea on käytävä näyttämässä konsultoinnissa ennen pigmentointiin tuloa.


Lue lisää

Katso kuvia tai lue lisää kestopigmentoinneista
Milloin kannattaa tulla etukäteiskonsultointiin?
Kuinka valmistautua pigmentointiin?
Lue microbladingista
Lue pigmentoinnin poistosta