Milloin pigmentoinnin konsultointiin?


Monet kauneushoitolat tarjoavat ilmaisena palveluna pigmentointikonsultointia eikä Tribeauty suinkaan ole poikkeus. Konsultointiin tuleminen ei ole pakollista, mutta on joitain tilanteita, joissa etukäteen tapaaminen pigmentoijan kanssa on enemmän kuin suositeltua.

3D-pigmentointi kulmakarvoissa. Kuva on otettu heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Varmista konsultoinnissa etukäteen, että pigmentoinnissa on mahdollista tehdä pigmentoinnista juuri sellainen kuin olet haaveillut!

3D-pigmentointi kulmakarvoissa. Kuva on otettu heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Varmista konsultoinnissa etukäteen, että pigmentoinnissa on mahdollista tehdä pigmentoinnista juuri sellainen kuin olet haaveillut!


Ensimmäinen pigmentointi

Konsultoinnissa katsellaan värikarttaa ja työnäytekuvia, suunnitellaan muotoa kenties meikilllä sekä keskustellaan kaikesta aiheeseen liittyvästä, kuten pigmentoinnin jälkeisestä koti-hoidosta.

Kaikki mieltä askerruttava on hyvä kysyä ennen ajanvaraamista joko puhelimitse, sähköpostilla tai käydä konsultoinnissa etukäteen. Vaikka tietoa on tarjolla runsaasti, on kaikilla pigmentoijilla omia työtapoja, käytäntöjä, käsiala, erilaisia värejä jne. Vain tutustumalla huolellisesti pigmentointipaikkaan ja tekijään etukäteen voit varmistaa, että pigmentointi on odotustesi mukainen. Esimerkiksi paljon hehkutettua karvatekniikkaa eli 3D-pigmentointia tehdään monessa salongissa, mutta ainoastaan työkuvien perusteella voit varmistua siitä, että puhutte pigmentoijan kanssa samaa kieltä.

Ensimmäisen pigmentoinnin ollessa kyseessä konsultointia suositellaan erityisesti jos:

  • Olet erityisen tarkka pigmentoinnin muodosta

  • Pigmentointia voidaan suunnitella meikillä etukäteen.

  • Olet erityisen tarkka pigmentoinnin väristä

  • Mitä erikoisempi toivomus, sitä parempi käydä näytillä.

  • Et ole varma sopisiko sinulle paremmin kestopigmentointi vai microblading. Sähköpostilla tai puhelimitse tähän on lähes mahdotonta antaa kunnon vastausta. Parempi käydä paikan päällä.

Huulten rajauspigmentointi 3D-tekniikalla. Kuvan asiakkaalla on huulessa arpi, johon väri onneksi tarttui hyvin.

Huulten rajauspigmentointi 3D-tekniikalla. Kuvan asiakkaalla on huulessa arpi, johon väri onneksi tarttui hyvin.

Pigmentoitavalla alueella on arpi

Yleensä arvet eivät ole esteenä pigmentoinnille, mutta niihin voi joskus olla hieman hankalampi saada väriä tarttumaan. Teräväreunaiset (viillosta syntyneet) ja paljon koholla olevat arvet voivat olla myös sellaisia, ettei niihin väri tartu juuri ollenkaan. Arpea on hyvä käydä näyttämässä etukäteen, jotta voidaan etukäteen arvioida värin tarttumista. Esimerkiksi karvatekniikalla tehdyt kulmakarvat voivat arpeutuneella ihoalueella joskus näyttää vähemmän skarpilta kuin vahingoittumattomalla iholla.

Pigmentointia käytetään menetelmänä myös arpien korjaamiseen. Esimerkiksi punertavien arpien ihoa voidaan tasoittaa ihonvärisillä pigmentointiväreillä, mutta tällaiseen on hyvä kysyä lääkäriltä suostumus ennen pigmentoinnin varaamista. Tällaisessa tilanteessa on myös tietenkin välttämätöntä käydä etukäteen konsultoinnissa näyttämässä korjattavaa arpea. Tribeautyssa ei tehdä arpien korjauksia.

Kulmapigmentointi microblading -tekniikalla. Asiakkaalla on luomi, jonka vuoksi pigmentointiin jätettiin aukko. Asiakkaan edellinen kulmapigmentointi oli muuttunut punertavaksi huonolaatuisen pigmentointivärin vuoksi.

Kulmapigmentointi microblading -tekniikalla. Asiakkaalla on luomi, jonka vuoksi pigmentointiin jätettiin aukko. Asiakkaan edellinen kulmapigmentointi oli muuttunut punertavaksi huonolaatuisen pigmentointivärin vuoksi.

Pigmentoitavalla alueella on luomi

Luomen päälle ei voi pigmentoida, joten luomen kohdalle on jätettävä pigmentointiin aukko. Esimerkiksi kulmakarvojen tai hyvin hillityn värisen huulipigmentoinnin osalta tämä ei välttämättä haittaa juurikaan, mutta sopivassa kohtaa katkeava silmänrajaus voi olla ikävän näköinen ja vaatia päivittäistä meikillä korjaamista.


Paljon haalistunut pigmentointi

Jos olet menossa ennalta tuttuun pigmentointipaikkaan ei konsultointia paikan päällä todennäköisesti tarvitse. Konsultointi voi olla tarpeen, mikäli olet vaihtamassa pigmentointipaikkaa ja haluat varmistua onnistumisesta tai haluat vanhaan pigmentointiin isoakin muutosta. Vanhan pigmentoinnin tummuus ja väri määrittelee paljolti, millaiseen lopputulokseen on mahdollista päästä. Mitä haalistuneempi vanha pigmentointi on, sen enemmän on myös muutoksen varaa. Todella haalistunut pigmentointi saattaa joskus tarvita myös jälkipigmentoinnin. Jälkipigmentoinnin tarpeen mahdollisuus kasvaa aina kun pigmentointia muutetaan paljon. Tilanne, jossa asiakas haluaa kulmapigmentointiinsa vaikkapa puolet lisää paksuutta, on hyvä esimerkki muutoksesta, jossa on tarpeen varautua käymään pigmentoinnissa kaksi kertaa. Esimerkkikuva alla.

Jos vanhan pigmentoinnin päälle halutaan tehdä uusi 3d-pigmentointi microbladingia hyväksi käyttäen on suositeltavaa tulla etukäteen konsultointiin. Tällainen tekniikasta toiseen vaihtaminen vaati pommin varmasti kaksi pigmentointikertaa, vaikka artisti pysyisikin samana.

Lue blogista, mitä eroa on kestopigmentoinnilla ja microbladingilla.


Epäonnistunut pigmentointi

Epäonnistuneen pigmentoinnin korjausmahdollisuudet tulisi aina kartoittaa paikan päällä.  On hyvä varautua useampaan korjauskertaan, jos sekä muotoa että väriä on korjattava. Edellisessä kappaleessa lukeekin jo muutamia tärkeitä asioita, mutta korjauksessa tulee huomioida etenkin:

Epäonnistuneen pigmentoinnin korjaus karvatekniikalla. Kuva otettu heti käsittelyn jälkeen.

Epäonnistuneen pigmentoinnin korjaus karvatekniikalla. Kuva otettu heti käsittelyn jälkeen.

Pigmentoinnin tummuus

Liian tumman pigmentoinnin vaalentaminen toisella pigmentoinnilla on haasteellista ja onnistuminen epävarmaa. Esimerkiksi mustaa pigmentointia on lähes mahdotonta korjata millään muulla värillä kuin mustalla.


Haluttu väri

Värikorjauksia on mahdollista tehdä, mutta esimerkiksi tummansinisistä kulmakarvoista on todella haastavaa saada lämpimän tai vaalean ruskeita. Lopputuloksen tavoitteeksi voisi ottaa vähintään harmaan tai harmaan ruskean. Tämäkin asia riippuu tietenkin siitä, kuinka monta kertaa korjauksessa on valmis käymään.


Haluttu lopputulos

Liian tummasta, kauttaaltaan väritetystä kulmakarvasta on lähes mahdotonta saada 3D-pigmentointia. Pigmentoitavien karvojen on oltava korjattavaa pigmentointia tummempia, jos niiden halutaan erottuvan vanhasta pigmentoinnista. On myös mahdollista piirtää liian tumman pigmentoinnin päälle vaaleita karvoja yleisilmeen vaalentamiseksi.
Kudokseen levinnyttä  tai muuten suttuista silmänrajausta voi joissain tapauksissa hieman siistiä, mutta esimerkiksi liian paksua silmänrajausta ei toisella pigmentoinnilla saa kavennettua.
Yleensä symmetriaa on mahdollista korjata tai ainakin parantaa; aina ei kuitenkaan korjattavasta pigmentoinnista ole mahdollista saada täysin symmetristä.


Jälkisanat

Monesti pigmentoinnin yleisilmettä voidaan jollain tapaa parantaa, mutta korjaukset ovat usein projektiluonteisia eikä yhdellä kerralla aina saada ihmeitä aikaiseksi. Korjaustapoja voi tilanteesta riippuen olla monia. On hyvä miettiä, millaisissa tilanteissa on hyvä tehdä korjauspigmentointi ja milloin voisi olla parempi kääntyä pigmentoinnin poistoja tekevän tahon puoleen. Tähänkin kysymykseen vastauksen voi saada ainoastaan henkilökohtaisessa keskustelussa paikan päällä.

varaa aikasi konsultointiin

Miksi valita pigmentointipaikaksi Tribeauty? Sinulle, joka haluat korostaa omia parhaita puoliasi luonnollisella ja hienostuneella tavalla. Pigmentoinnit vuosien kokemuksella.

Tule keskustelemaan ja katsomaan kuvia tehdyistä kestopigmentoinneista. Varaa aika maksuttomaan konsultointiin puhelimitse numeroon 045-1216696 / Satu Huikko. Voit varata aikasi myös netistä. Konsultoinnit vaativat ennakkoajanvarauksen! Huomioithan, että ajanvaraus on sitova, vaikka palvelu veloitukseton. Peruuttamatta jätetyistä konsultaatioajoista perimme 100 €.


Lisätietoja
 

Lue lisää eyeliner pigmentoinnista
Katso kuvia tai lue lisää kestopigmentoinneista
Lue lisää pigmentointipaikan valintaan vaikuttavista tekijöistä
Lue epäonnistuneiden kestopigmentointien korjauksista
Lue lisää microbladingista