Pigmentointi karvatekniikalla

Tässä postauksessa selostan kuvien avulla kuinka syntyy karvatekniikalla tehty kulmapigmentointi. Työtapoja voi toki olla muitakin, mutta tässä kuvaus omasta työprosessistani. Postauksessa puhutaan sekä laite pigmentoinnin että microbladingin työprosessista, vaikkei niitä tekstissä erotella toisistaan. Työjärjestys ja toimintatavat ovat siis tekniikasta riippumatta samanlaiset.

Kulmakarvapigmentoinnista saadaan luonnollisen näköinen käyttämällä niin sanottua karvatekniikkaa. Karvatekniikalla tarkoitetaan sitä, että iholle pigmentoidaan yksittäisiä ohuita viivoja. Viivat pigmentoidaan iholle sellaiseen asentoon, että se mukailee ideaalista karvojen kasvun suuntaa. Halutessa voidaan mukailla enemmän tai vähemmän asiakkaan omia karvoja. Luonnon karvojen kasvusuuntaa on mahdollista toiveiden mukaan korostaa tai häivyttää. Pigmentoitavien karvojen välistä on hyvä näkyä hieman ihoa, jotta lopputulos näyttää hyvältä.

Karvatekniikalla tehty pigmentointi näyttää luonnolliselle, vaikka kulmakarvojen kasvu olisikin vähäistä tai vaikkei karvoja olisi ennestään ollenkaan. Tekniikalla voi myös helposti täydentää ennestään tuuheita kulmia. Joissain tapauksissa se sopii pigmentointien vahvistamiseen vanhan pigmentoinnin kunnosta ja väristä riippuen. 

Ennen piirtämistä


Suunnittelu aloitetaan ihon huolellisella puhdistuksella, kun asiakkaan kanssa on tehty kestopigmentointisopimus ja valittu yhdessä väri, jolla pigmentointi tehdään. Asiakkaan kanssa keskustellaan halutusta värilopputuloksesta, mutta ammattilaisena ja asiantuntijana otan päävastuun värin valitsemisesta. Jokainen iho on yksilöllinen ja ihon pohjasävy vaikuttaa erittäin paljon siihen, miltä lopputulos näyttää. Pigmentointi ei parantuessaan ole saman värinen kuin iholle piirrettäessä tai heti pigmentoinnin jälkeen. Tärkeää on tietenkin se, ettei ensimmäisellä kerralla kulmista tehdä liian tummia. Jälkipigmentoinnissa väriä voi vielä tummentaa tai esimerkiksi lisätä kylmää tai lämmintä sävyä, jos asiakas niin haluaa.

Esipiirroksen tekeminen

Kulmat mitataan siihen tarkoitetulla viivottimella asiakkaan ollessa makuuasennossa. Symmetria voidaan tarvittaessa tarkastaa kännykkäsovelluksella. Kuva alla. Esipiirroksen tekemiseen käytän siihen tarkoitettua kynää. Hyvin usein pyrin noudattamaan asiakkaan luonnollista kulmakarvojen kasvun linjaa. Pigmentointia tehdessä kuitenkin voi käyttää myös luovuutta ja suuriakin muutoksia on mahdollista tehdä. 

Kestopigmentoinnin linjojen hahmottelu ja symmetrian tarkastus.

Kestopigmentoinnin linjojen hahmottelu ja symmetrian tarkastus.

Symmetrian tarkastamisen jälkeen suunnittelu jatkuu istualtaan peilin edessä. Sitä jatketaan kunnes asiakas on kulmien muotoon tyytyväinen. Ensimmäisellä pigmentointikerralla ei kannata tehdä kulmista liian paksuja tai pitkiä. Jälkipigmentoinnissa muotoa voidaan vielä hioa enemmän asiakkaan persoonaan sopivaksi. Seuraavassa kuvassa esipiirros.

Kulmapigmentoinnin esipiirros kynällä ja tussilla tehtynä.

Kulmapigmentoinnin esipiirros kynällä ja tussilla tehtynä.

Kun asiakas on hyväksynyt muodon, hänet ohjataan takaisin hoitotuoliin makuuasentoon. Hajakarvat siistitään piirroksen ympäriltä ja kynällä piirretyn viivan päälle piirretään tussilla pienet pisteet, joiden tarkoitus on on varmistaa, ettei piirros pääse katoamaan iholta vahingossa.

Esipiirros näyttää yleensä paksummalta kuin lopullinen ja asiakkaan on usein vaikea kuvitella lopputulosta. Pigmentoinnilla on myös taipumusta hieman kaventua parannuttuaan.  Esipiirrokseen piirrän pelkät ääriviivat, jotka merkitsevät minulle pigmentoitavien karvojen alkamis- ja päättymiskohtia.

Kulmapigmentoinnin ja microbladingin muodon suunnittelusta voit lukea lisää täältä.

Karvojen pigmentointi

Kulmien pigmentointi karva- eli 3D- tekniikalla heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Kulmien pigmentointi karva- eli 3D- tekniikalla heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Pigmentointi tehdään suoraan mallipiirroksen päälle. Kun hahmotelma karvoista on tehty, esipiirros pyyhitään varovasti pois ja iho puudutetaan. Sen jälkeen pigmentointia jatketaan kunnes ensimmäinen kulma on valmis ja sitten tietenkin tehdään toiselle kulmalle sama temppu. Microbladingissa molempia kulmia tehdään vuorotellen. Piirrosta ei siis pyyhitä pois ennen kuin olen tehnyt neulalla/terällä merkit suoraan mallipiirroksen päälle. Näin varmistetaan, että haluttu muoto säilyy pigmentointia tehdessä eikä muoto pääse matkan varrella muuttumaan.


Valmis kulmapigmentointi
 

Microblading -tekniikalla tehty kulmapigmentointi

Microblading -tekniikalla tehty kulmapigmentointi

Tältä näyttää valmis karvatekniikalla tehty pigmentointi. Kuva on otettu heti pigmentoinnin jälkeen, joten iholla näkyy vielä hieman punoitusta ja pientä turvotusta. Tässä vaiheessa karvat näyttävät vielä jyrkiltä viivoilta ja punertavilta. Pigmentoinnin lopullinen väri on nähtävillä noin viikon päästä pigmentoinnista, jolloin väri on hiukan vaaleampi ja kylmempi ruskea. Myös viivojen jälki tulee hieman pehmentymään.

 


Lisätietoja


Katso kuvia tai lue lisää kestopigmentoinneista
Lue lisää microbladingista

Kulmapigmentoinnin muoto

Lue lisää kestopigmentoinneista blogistamme
Lue milloin on suositeltua tulla konsultointiin ennen pigmentointia
Pigmentoinnin kotihoito-ohjeet
Miten eroaa kestopigmentointi ja microblading?