Pigmentointipaikan valinta

Tässä postauksessa on muutamia vinkkejä pigmentoinnin ottamista harkitseville. Osa alla olevista asioista voi tuntua itsestään selvyyksiltä, mutta olen yrittänyt koota tähän joitain pigmentointiin liittyviä pääkohtia, joilla voidaan välttää oikotie epäonnistumiseen. Usein pigmentointiin tulijoilla riittää toki muitakin kysymyksiä. Niistä voi tehdä itselleen vaikkapa muistilistan jo ennen yhteydenottoa pigmentointipaikkaan.

Mitä hinta sisältää?

Selvitä, mistä maksat. Uusi pigmentointi tarvitsee aina jälkipigmentoinnin ja yleensä ilmoitettu hinta sisältää kaksi käyntiä, mutta tämä on syytä varmistaa etukäteen. Joillakin iho ei ota väriä niin hyvin vastaan kuin toisilla. On siis syytä selvittää, minkä suuruinen kustannus tulee, jos värin tarttumisessa olisikin ongelmia eikä pigmentointi tulisikaan valmiiksi vielä jälkipigmentoinnissa.

Huulipigmentointi häivytystekniikalla.

Huulipigmentointi häivytystekniikalla.

Portfolio

Oman kokemukseni mukaan asiakkaat antavat ottaa pigmentoinneistaan ennen ja jälkeen kuvat, jos tekijä ei arastele pyytää kuvia. Jos tekijällä ei ole näyttää kuvia tekemistään pigmentoinneista, kannattaa miettiä eikö niitä oikeasti ole vai eikö niitä haluta näyttää. Pätevällä pigmentoijalla pitäisi olla kuvia nähtävillä vähintään hoitolassaan. Kaikki asiakkaat eivät halua kuviaan julkaistavan internetissä, mutta soittamalla pigmentoijalle etukäteen on yleensä mahdollista sopia aika, jolloin voi mennä katsomaan kuvia aikaisemmin tehdyistä töistä.

Kehotan valitsemaan pigmentointipaikan ensisijaisesti kuvien perusteella: etsi siis sellaisia kuvia, jotka miellyttävät omaa silmääsi. Ei ainoastaan riitä, että pigmentointiin mennessä sinulla on referenssikuva mukana. Varmista etukäteen, että valitsemasi tekijä voi myös toteuttaa toiveesi eli toisin sanoen tutustu hänen käsialaansa huolella, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Huulipigmentointi häivytystekniikalla.

Huulipigmentointi häivytystekniikalla.

Koulutus

Pigmentoijalta voi kysyä koulutustaustasta. Pigmentointikoulutukset järjestetään Suomessa poikkeuksetta kurssiluonteisesti eikä pigmentointia siis opeteta kosmetologikoulussa. Ei ole kiellettyä myöskään kysyä, kuinka monen vuoden kokemus tekijällä on pigmentoimisesta. Tietenkin tekijöitä on eritasoisia ja kädenjälkeä on niin monenlaista kuin pigmentoinnin tekijääkin. Vuosien kokemuskaan ei välttämättä takaa sellaista pigmentointijälkeä, jota asiakas on omaan pigmentointiinsa hakemassa. Ymmärrän, että alaa tuntemattomana voi olla vaikea arvioida tekijän koulutustaustan asiallisuutta, vaikka kurssidiplomi olisikin nähtävillä. Siksi tärkeämpänä pitäisin työnäytekuvien nähtäväksi pyytämistä, kun arvioidaan pigmentoijan pätevyyttä.

Huulipigmentointi häivytystekniikalla.

Huulipigmentointi häivytystekniikalla.

Luota ensivaikutelmaan

Asiakkaat, jotka ovat tulleet korjauttamaan epäonnistunutta kestopigmentointiaan kertovat poikkeuksetta samaa tarinaa: jo ennen pigmentoinnin aloittamista heille on voinut tulla epäileväinen olo. ”Mutta sitten en vaan kehdannut siitä enää lähteä, kun tilanne oli jo niin pitkällä…” Kyllä asiakkaalla on mielestäni oikeus peruuttaa varaamansa aika mikäli palvelu ei miellytä kun on näin pysyvästä toimenpiteestä kyse.


Pigmentointiin käytettävän värin ei pitäisi olla salaisuus

Kulmapigmentoinnin korjauksiin tulevia asiakkaita yhdistää myös se, ettei heille ole näytetty värivaihtoehtoja. Usein kysytään ainoastaan tehdäänkö ruskea vai musta. Ja silti lopputulos on saattanut olla jotain ihan muuta kuin mitä on luvattu. Asiakkaan mielipidettä pitäisi kysyä minun näkemykseni mukaan jo ihan hyvän asiakaspalvelun kannaltakin. Tekijän suosituksia on kuitenkin syytä kuunnella. Tärkeää on se, ettei pigmentoinnista tehdä ainakaan liian tummaa. Tummentaminen myöhempänä ajankohtana on aina mahdollista.

Huulten pigmentointi häivytystekniikalla.

Huulten pigmentointi häivytystekniikalla.

Vaadi saada nähdä itsesi peilistä ennen pigmentoinnin aloittamista

Sitten sellainen toinen ihan minulle ja varmasti monelle muullekin itsestään selvä asia kuin suunnitellun mallin asiakkaalle peilistä näyttäminen: jos tilanne yritetään hoitaa pelkällä 3 sekunnin vilautuksella, on ihan ok viheltää peli poikki. Asiakkaalla pitäisi olla oikeus vaikuttaa haluttuun lopputulokseen. Ei tatuoijakaan aloita tatuoimista ennen kuin asiakas on hyväksynyt kuvan ja kohdan mihin se tehdään. Puhumattakaan siitä, että tatuointia alettaisiin tehdä sokkona, ilman iholla olevaa mallipiirrosta. Ikävä kyllä tällaisiakin tarinoita olen kuullut ja nähnyt kulmapigmentointeja, joita ei ole iholle etukäteen suunniteltu.


Pigmentoinnissa omat kulmakarvat eivät ole tiellä

…tai voivat olla, mutta ammattilainen kyllä pärjää tämän ongelman kanssa. Ainakin itse näen asiakkaan omista vähistäkin karvoista kulmien luonnollisen kasvukohdan ja sitä pyrin itse pigmentoinneissa noudattamaan. En tietenkään orjallisesti, mutta useimmalla meistä kulmat kasvavat suurimmaksi osaksi ihan hyvässä kohtaa, uskokaa pois. Mikäli omia karvoja on edes vähän, ei kulmapigmentoinnin paikkaa tarvitse sen kummemmin yleensä silmien yläpuolelta etsiä. Myös eyeliner -pigmentoinnissa on hyvä aloittaa ja lopettaa pigmentointi siihen missä omat ripset kasvavat.

Omista kulmakarvoista ja ripsistä ei siis ole tarpeen luopua ennen pigmentointiin menoa. Joitain yksittäisiä kasvuvaiheensa loppupäässä olevia karvoja voi pigmentoinnin yhteydessä irrota, mutta ne kasvavat kyllä takaisin. Mikäli pigmentoija haluaa ajella omat kulmakarvasi pois ennen aloittamista, kannattaa tästä kunniasta kieltäytyä.


Lisätietoja 

Katso kuvia tai lue lisää kestopigmentoinneista
Milloin konsultointiin?
Miten valmistautua kestopigmentointiin?
5 vinkkiä onnistuneeseen microbladingiin
Lue epäonnistuneiden kestopigmentointien korjauksista